Saturday, May 17, 2008

ο Galileo και το μάτι του


"Galileo", λοιπόν ονομάζεται το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης της Ευρωπαικής ΄Ενωσης, που θα είναι έτοιμο το 2013. Κι έτσι δεν θα έχουμε μόνο έναν δορυφόρο να μας παντεποπτεύει, τον γνωστό αμερικάνικο GPS, αλλά και τον ανταγωνιστικό του -σε δυνατότητες και μόνο εννοείται κι όχι σε σκοπό- ευρωπαικό.
Μάλιστα είναι τόσο ανταγωνιστικός, που η ακρίβειά του στον εντοπισμό κάθε κινουμένου ή ακίνητου αντικειμένου θα αγγίζει αυτή του εκατοστού, ενώ ο GPS έχει τις αποκλισούλες του και, μάλιστα, από 10 έως 100 μέτρα.

Όπως πανηγυρίζουν οι ευρωβουλευτές, μαζί και οι έλληνες Μ. Σχοινάς (ΝΔ) και Α. Ποδηματά(ΠΑΣΟΚ), από κοινού με τον Υπουργό Μεταφορών, θα βοηθήσει σε θέματα Μεταφορών, τηλεπικοινωνιών, γεωργίας, πυροπροστασίας ή αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.
Και μετά από αυτά, αλλά και όλα τα ανάλογα στιλ Google Earth έρχονται τα σαίνια της "αριστεράς και της προόδου", οι υπερασπιστές των προσωπικών δεδομένων και χτυπιούνται για να φύγουν οι κάμερες από το κέντρο της Αθήνας, "που κατασκοπεύουν τη ζωή μας και φαλκιδεύουν την Δημοκρατία", απαιτούντες κάλυψη των προσώπων αυτών που δείχνουν τα κανάλια και αναφορές σε "τριανταπεντάχρονες".
Μας δουλεύουν ή μου φαίνεται; Βρίσκονται μέσα σε ένα παιχνίδι προσχημάτων και υποκρισίας ή είναι τόσο πια εκτός τόπου και χρόνου;

Πώς; Οι κάμερες μας στοχεύουν ατομικά; Τι λέτε; "Το σύστημα θα βοηθήσει σε αναζήτηση ορειβατών, ανάγκης εντοπισμού ατόμων, αλιέων κλπ." μας ανακοίνωσαν.

Μα, θα μου πείτε, ότι οι δορυφόροι αυτοί εποπτεύονται από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ και των Κυβερνήσεων, που ελέγχουν κι εξασφαλίζουν την τήρηση των Αρχών της Δημοκρατίας.
Έχετε δίκιο, το λησμόνησα!

3 comments:

Anonymous said...

Κύριε Βίτσο, μήπως ο δορυφόρος αυτός εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ζακυθινών τρομοκρατών bloggers; Γιατί τότε δυσκολεύομαι να μπω στη σπείρα-σπείρα σας και μάλλον θα αποσύρω την αίτησή μου από την κ. Σεμιτεκόλου.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ said...

Ok, αγαπητέ Κανένα, σταματείστε τις αποκαλύψεις! (Τι διάολο, ούτε έναν δορυφόρο δεν μπορεί πια να αγοράσει κανείς χωρίς μίζα!)
Θα εισηγηθώ προσωπικά, θα μιλήσω και στην κ. Σεμιτεκόλου, θα πιέσω αν χρειαστεί, θα απειλήσω, θα εκβιάσω, θα λαδώσω -ζακυνθινός είμαι ξέρω από τέτοια- αλλά σας υπόσχομαι ότι θα μπείτε στην σπείρα-σπείρα!
Το ζήτημα όμως δεν είναι να σας βάλουμε εμείς μέσα, είναι βάλει τη βούλα του και να σας αναγνωρίσει ως μέλος και το Παιδί της Πλατείας! Εκεί δεν μπορώ να κάνω τίποτα δυστυχώς! Αυτό το παιδάκι είναι πάππου προς πάππου αδέκαστο!

Unknown said...

@Κανένας της Πλατείας: Είπαμε! Έχει συσταθεί επιτροπή η οποία εξετάζει την αίτησή σας...

@Διονύση Βίτσο: Εμένα αυτός ο δορυφόρος κ. Βίτσο, δεν μου γιομίζει το μάτι...

Επίσης, ενημερωτικά, υπάρχει και το CRS Galileo (computer reservations system), ένα ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων, αεροπορικών εισητηρίων. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται παγκοσμίως εδώ και πολλά χρόνια και παρέχει επίσης διαφόρων ειδών πληροφορίες, όπως ταξιδιωτικές οδηγίες, δελτίο καιρού για όλους τους προορισμούς, πληροφορίες για τα κατά τόπους αεροδρόμια, αξιοθέατα,ταξιδιωτικές συμβουλές κ.ά.