Thursday, June 12, 2008

Το παιχνίδι των αυτογράφων

Ευχαριστώ τη κ. Dana Semitecolo και τον κ. Καλειδοσκόπιο, συμπατριώτες μου, για την πρόσκλησή τους στο παιχνίδι των αυτογράφων.
Αν είναι όμως να παίξουμε το παιχνίδι
δεν μπορούμε να τους ικανοποιήσουμε όλους.
Μια φορά κανείς το παίζει.


Έτσι λοιπόν ακολουθώ την έμπνευση. Και θα πρέπει να δηλώσω ότι με ενέπνευσε το ευαίσθητο στην αφή της μούσας γραπτό του κ. Καλειδοσκοπίου. Μη έχοντας όμως το προσόν του ταλάντου, αναγκάζομαι να αντιγράψω εδώ αυτογράφως ένα ποίημα αναλόγου περιεχομένου με το Καλειδοσκόπειον Πόνημα, που γράφτηκε πριν χρόνια. Προτείνω δε στον αγαπητό συμπατριώτη μου να φροντίσουμε ώστε να παιανίζεται στην Ζάκυνθο κάθε 21η Μαίου, εορτή των Κωνσταντίνου και Ελένης.
Πριν όμως είμαι υποχρεωμένος να παραθέσω τους κανόνες του παιγνιδιού:

1. Γράψε "με το χέρι", που λέει και ο κ. "Του κείθε μπλόγκ", αν και είναι λίγο αναχρονιστικό πλέον, αφού πια οι περισσότεροι γράφουν με κάθε άλλο μέλος του σώματός του πλην του χεριού.
2. Σκανάρισε ή φωτογράφισε το γραφτό σου.

3. Ποστάρισε, όχι όμως από πόστο για τρυγόνια, επειδή απαγορεύεται ρητώς αυτό, ρωτείστε και τη Νομαρχία Ζακύνθου.
4. Ειδοποίησε την αρμόδια μπλογκουπηρεσία παραθέτοντας τη διεύθυνσή της και θα σε βρει αυτή : http://autographcollectors.blogspot.com/.
Τι ωραία να λειτουργούσε και το Δημόσιο έτσι.

Επειδή όμως ξέρω ότι η κ. Dana Semitecolo θα είναι παραπονεμένη αντιγράφω για χάρη της και μια συμβουλή ενός μεγάλου ζακυνθινού:

Και τώρα η ώρα των προσκλήσεων: Καλώ για συμμετοχή τους κκ. Atsaranto, Μπάμπη Πυλαρινό, Don Baslilio, Δημήτρη Αβούρη, Satanasso κι όποιον άλλο βουρλισμένο βούλεται ελθείν.

18 comments:

Anonymous said...

Ευχαριστώ για την...ευωδιαστή ανταπόκριση στην πρόσκληση. Όσο για την πρόταση να παιανίζεται το συγκεκριμένο ποίημα στη Ζάκυνθο κάθε 21η Μαϊου, συμφωνώ απόλυτα. Δύσκολα θα μπορούσαμε να βρούμε κάποιο άλλο που να ταιριάζει καλύτερα στην ημερομηνία αυτή. Ο νοών νοείτω...

Swell said...

Καλημέρα, επίκαιρος ο Σουρής. ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ said...

@jimmarg:Παρακαλώ, και σε άλλες ίντριγκες εύχομαι! Μήπως έχετε καμμία ιδέα πώς να ονομάσουμε αυτό το ζακυνθινό άρωμα; Ή μήπως πρέπει να προκηρύξουμε διαγωνισμό. Άφήστε να δούμε τι λέει και η Dana...

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ said...

@swell:Kαι δε μου λες Swell, εκεί που θαλασσοδέρνεσαι με το swell σου, την ίδια βρωμοκατάσταση συναντάς;

Unknown said...

Καλημέρα σας!

Πρώτα απ' όλα να σας ευχαριστήσω κ. Βίτσο, για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μου. Ο Σολωμός πάντα υπέροχος, δεν έχω να πω κάτι σε αυτό...

Βέβαια, θα βολευόμουν και με τον Σουρή, διότι τον εκτιμώ ιδιαιτέρως και για χάρη του έχουμε τσουρομαδηθεί στην μπλογκόσφαιρα πολλάκις. Τώρα θα μου πείτε, εσάς δεν σας απασχολεί αυτό και ούτε ξέρετε σε τι αναφέρομαι αλλά, αν μετά και από τούτη την αναφορά, ακολουθήσει σύρραξη, ε τότε θα είναι σίγουρο και διαπιστωμένο πως υπάρχει "η κατάρα του Σουρή"!

Για την ονομασία του αρώματος, προτείνω να συγκαλέσουμε συμβούλιο της σπείρας - σπείρας μας, ώστε να παρθεί μια από κοινού απόφαση, πάντα με τις σχετικές -μη δημοκρατικές- διαδικασίες μας.

Τέλος, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον όμορφο γραφικό σας χαρακτήρα, πράγμα που με παραξενεύει ομολογώ. Οι άντρες συνήθως, κάνουν καλικατζούρες, που λέει κι η μάνα μου.

Να 'χετε την υγειά σας!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ said...

@Dana Semitecolo: Χαίρομαι που σας άρεσε ο Σολωμός,αφού άλλωστε ο συγκεκριμένος δεν πρόκειται να σας στενοχωρήσει με την τιμή του, όπως ο άλλος στο σημερινό post σας. Βλέπετε η ποίηση είναι δωρεάν, ίσως για αυτό και δεν έχει σήμερα ζήτηση!
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για το γραφικό μου χαρακτήρα. Μάλλον δίκιο έχει η "μάνα" σας, αλλά αυτό ισχύει για τους σημερινούς άντρες, αλλιώς γράφουμε εμείς οι παλιοί!
Όμως αν ρίξτε μια ματιά στο http://autographcollectors.blogspot.com θα δείτε ότι και οι γυναίκες μια χαρά καλλικατζούρες κάνουν. [Εσείς αποτελείτε εξαίρεση, από ό,τι κι εγώ είδα.] Μάλλον, λοιπόν, δεν είναι θέμα φύλου.

Autographcollectors said...

To στιχούργημα του Γ.Σουρή βρήκε ταιριαστή παρέα τους λευκούς μαλακούς πάπυρους του "Καλειδοσκοπίου" στο blog του "ιδιογράφως".
Σ΄ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή

Anonymous said...

Συμφωνώ με τη Dana, σίγουρα η σπείρα-σπείρα θα κατορθώσει μέσω των διαπλεκόμενων, αντιδημοκρατικών διαδικασιών της, να ορίσει το καταλληλότερο όνομα για το συγκεκριμένο άρωμα. Ήδη απ'οτι γνωρίζω, οι πρώτες προτάσεις έχουν κατατεθεί, ανάμεσα στις οποίες και η δική μου: ¨Skatakynthos¨...

Anonymous said...

Τα σέβη μου στην εκλεκτή ομήγυρη!
Επιτρέψτε μου να συνεισφέρω στις φιλολογικές αναζητήσεις της Σπείρας.
Εμείς μικροί όταν περνάγαμε την φάση της σκατολογίας (όχι πως την έχουμε ξεπεράσει...)λέγαμε:

σκατά να φας
σκατά να πιείς
σκατά να πας να χέσεις
κι απ' τα σκατά να σηκωθείς
και στα σκατα να πέσεις.

Είχα την εντύπωση ότι το είχε γράψει ο Σουρής.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ said...

@Autographcollectors: Καλά το λέω εγώ ότι μακάρι να λειτουργούσε και το Δημόσιο σαν εσάς. Και να είχε τόσο πρωτότυπες, δημιουργικές και ωραίες ιδέες, εννοείται. Σας ευχαριστώ πολύ!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ said...

@jimmarg: H πρότασή σας εμπνευσμένη. Όμως θα ήθελα επίσημα πράγματα. Να αναλάβει η Γενική Γραμματεύς Dana Semitekώλου, να συντάξει προκήρυξη διαγωνισμού, να την αναρτήσει, να γίνουν γραπτές/γραμμένες προτάσεις και αντιδημοκρατικη ψηφοφορία, ως συνήθως κλπ. κλπ. Αν τη δείτε πείτε της να μη χαλαρώνουμε τώρα που μπήκε καλοκαίρι και ο απηνής διώκτης μας, όπως πανηγυρικώς ανήγγειλε στο μπλόγκο του, πήγε θερινές διακοπές για δύο-τρεις μήνες.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ said...

@χωραίτης: Χαίρε, αστέ σύντροφε! Ωραιότατη η πρότασή σου για συγκρότηση Ε-σκατολογικής Ανθολογίας, αλλά, παρακαλώ, ας τηρούμε την γραφειοκρατία της οργάνωσης. Ως γνωστόν οι προτάσεις υποβάλλονται αρμοδίως, τουτέστιν στην Γενική Γραμματεία (Υπεύθυνη για όλα κ. Dana). Πρέπει όλα να γίνονται με διαφάνεια, επειδή, ως πανελληνίως γνωστόν "Όποιος τη νύκτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί".

Surrealist said...

Από τότε που ξεκίνησε το ιδιογράφως ρίχνω καμιά ματιά, διότι ως ενέργεια την βρήκα εξαιρετική,

αποτελεί συλλογικό τόπο συνάντησης για bloggers και αναδεικνύει της γραφής το αποτύπωμα!

Κάπως έτσι (λόγω κειμένου) έφτασα να δω το ιδιόγραφο σου και να θελήσω να σου αφήσω μια καλημέρα, να είσαι καλά!!

don basilio said...

Ο Δον-Β αποδέχεται την τιμή και άμα ξελαμπικάρει το μυαλό του θα την τιμήσει δεόντως,,,

Προσκυνώ!

None said...

Δεν προσκυνώ, αλλά συγχαίρω για το γραφικό χαρακτήρα. Άξιος ο μισθός σας στη σπείρα. Γι' αυτό δε με βάζετε εμένα. Λόγω χαρακτήρα.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ said...

@none:Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, αλλά δεν έκανα κάτι εγώ για να μου αξίζουν τα συγχαρητήριά σας. Από φυσικού μου είναι. Όπως από δικού σας φυσικού είναι να βγάζετε τις θεσπέσιες φωτογραφίες του blog σας. Αν και σε σας κοντά στο ταλέντο απαιτείται και γνώση. Άρα μπορώ εγώ να σας πω συγχαρητήρια.Όσο για τη σπείρα, δεν είναι στο χέρι μας να μπείτε. Κι εμείς διορισμένοι είμαστε και χωρίς ΑΣΕΠ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε με την ΓΓΠΠ της σπείρας κα Dana Semitecolo στη διεύθυνση: http://katrougiali.blogspot.com/, όξω από τα μούτρα σας το περιεχόμενο της κιόλας!

Νατάσα Ζ. said...

Καλησπέρα, καί τι ωραία πού σας ξαναβρίσκω, αγαπητέ Κύριε Βίτσο, μερικά χρόνια αργότερα μετά τόν Περίπλου...
Ίσως βέβαια δέν μέ θυμάστε, αλλά έχουμε συνεργαστεί εκεί, μάλλον, στό περιοδικό σας έχετε στό παρελθόν δημοσιεύσει δουλειές μου. Αλλά από τήν ώρα που σας ανακάλυψα, θα σας παρακολουθώ πολύ συχνότερα.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ said...

Σας θυμάμαι και πολύ καλά μάλιστα. Στείλτε μου, αν θέλετε, την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο vitsos@otenet.gr για να επικοινωνήσουμε καλύτερα.